Referenser

Vad säger våra kursdeltagare om kurserna och metodiken?

Jayne Kidandy-Stenberg, Eskilstuna kommun
”Jag var skeptisk innan kursen men ändrade mig efter den första halvtimmen. Väldigt lärorik, intressant och givande. Väldigt användbar i vårt arbete, alla inom socialtjänst skulle behöva gå denna kurs.”

Jenny Arnesson, socialsekreterare, Eskilstuna kommun
Övningarna var otroligt nyttiga och jag önskar att det varit fler trots att jag tyckte det var hemskt! JÄTTEBRA UTBILDNING!”

Susanne Johnsson, vägledare, Nuevo K2
”En enorm möjlighet för den som är redo att utveckla sig själv både som privatperson och i yrkesrollen.”

Kristina Falkenhem, arbetskonsulent
”Jag har arbetat som jobbcoach i tio år och har provat andra metoder också, men ingen som är som effektiv som den här. Den fungerar. Det som var svårt i början var att vara så rak, istället för att tassa runt problemen. Jag var osäker på hur människor skulle reagera på det. Det har visat sig att de allra flesta har uppskattat det och ser att jag förstår någonting av deras problem. Jag kan inte förstå varför vi inte har använt den här metoden förut för den är så logisk.”

Jennie Holmberg, projektledare
”Vi har jobbat med olika metoder, men ville prova något nytt. Vi behövde en gemensam metod för alla arbetskonsulenter. Sedan vi började arbeta med den här metoden kan vi ge våra klienter mycket bättre möjligheter att förändra sin egen situation. De tar ett större ansvar för sina handlingar och sina beslut. Våra arbetskonsulenter är lugnare och mår i dag mycket bättre. Klienternas problem är inte deras, utan de är där för att stötta.”

Jasmina Hedentorp, arbetsförmedlare
”Jag jobbar med villkorligt frigivna och det första jag säger är: ”Du och jag måste vara ärliga mot varandra.” I 99 procent av fallen mottas det väldigt positivt. Människor tycker om att bli behandlade och bemötta som vuxna, kapabla och ansvarsfulla individer. Ungefär två tredjedelar av de personer som blev coachade med den här metoden förra året fick jobb. Den här metoden har faktiskt också gjort mig till en bättre människa. Jag är inte lika gnällig längre, utan letar efter lösningar istället.”

Karin Mellblom, AIC Malmö
”Väldigt bra kurs! Den ger insikter som är logiska och lätta att komma ihåg. Som att få små post-it lappar inne i huvudet. Vikten av att se ogynnsamma förhållningssätt i grupper som väderlek och att klä på sig kläder efter väder! Bra investering i en tid när jag egentligen inte har tid. Ångrar inte en sekund! 1000 tack!!”

Maria Harryson, utbildningssamordnare Arbetsmarknadskontoret, Norrköpings kommun
”Medarbetarna som gått kursen tycker att de fått bra redskap med sig. Metoden är tydlig med respekt för deltagaren. Fokus ligger på att stärka den arbetssökandes egen kapacitet och val av förhållningssätt till sin situation. En effektiv metod som ger resultat även hos människor som står långt ifrån arbetsmarknaden”

Inga Walther, AIC Malmö
”Fick insikter om mina fallgropar och ”tvingades” tänka till på djupet om mig själv – vilket är jättebra. Verktyget består av att förstå betydelsen av coaching på förhållningssätt och det har gjort en skillnad för mig!”

Isabella Kopytek AIC Malmö
”Kursen var givande, stimulerande, självförtroendeuppbyggande, tydliggörande, rolig, spännande och ångestfylld.”

Mirlinda Iberdemaj AIC Fosie
”På en skala ett till tio vill jag ge kursen tio och ett halvt.”

Martin Ryberg, Ungdomsresursen Norrköping
”Jag fick en totalt förändrad syn på min egen yrkesroll som jobbcoach!”

Andrea Cassel, Ungdomsresursen, Norrköping
”Har fått lära mig att inte linda in så mycket, att vara mer rakt på sak och lägga ansvaret i rätt knä!”

Johanna Topp, Samordningsförbundet Mellerud
”Jag fick mycket kunskap om mig själv och mina fallgropar som coach. Inspiration och konkreta verktyg.”

Claes Waldenström, Arbetslivsresurs
”En mycket väl genomarbetad metodik som gör dialogen tydlig och kraftfull. Ett självklart val även för den erfarne coachen.

Helena Nordahl, AF Visby
Metodiken har gjort skillnad på det sättet att jag lägger över ansvar på den arbetssökande. När jag känner att ansvaret är på väg ”i mitt knä” igen så lägger jag tillbaka det. De gör saker (övningar, tar kontakter osv.) för sin egen skull snarare än för att tillfredsställa vad de nog många gånger uppfattat som mitt eller arbetsförmedlingens behov.”

Bente Sandström, Nordanstigs kommun
”Jag värderar kursen högt för mig personligen, bland de bättre jag gått. Personlig utveckling i bra takt!”

Håkan Thunell, Arbetsmarknadsenheten Karlshamns Kommun
”Efter att ha arbetat med ungdomar i grupper ett tag nu sen kursen, har jag haft chansen att träna på mina ”fallgropar” och det känns faktiskt mycket bättre i grupperna när jag tillåter mig att vara mer mig själv och lyssna in i lugn och ro.
Än en gång ett stort tack för kurserna, och det tillåtande klimat som har fått iallafall mig att bli tryggare i jobbet och som medmänniska.”

Pilotprojekt i Flen

2007-2008 gjorde vi ett pilotprojekt på Arbetsförmedlingen i Flen. Där hade man samlat en grupp personer som haft mycket svårt att komma in på arbetsmarknaden. Varje arbetssökande fick coaching i sammanlagt sex timmar av våra erfarna coacher. 12 veckor senare hade 60 procent fått arbete. Fortsätt läsa här.